Maak kennis met Marscha Engelen

Marscha Engelen

Bij SKILZ werken wij hard aan het ontwikkelen van diverse kwaliteitsinstrumenten. Onze procesbegeleiders houden zich onder andere bezig met het ontwikkelen van kwaliteitsinstrumenten voor zelfmanagementondersteuning en mondzorg. Sinds 16 augustus is Marscha Engelen onderdeel van het SKILZ-team. Marscha zal zich voorlopig gaan focussen op de kwaliteitsinstrumenten voor slaapproblemen en slikproblemen.

Marscha is 29 jaar en woont in Nijmegen. Naast passie voor haar werk, houdt ze er ook van om sportief bezig te zijn. Zo stapt ze vaak op de racefiets en is ze niet bang voor een lesje yoga. In het weekend zit Marscha ook niet stil. Zo heeft ze regelmatig een gezellig etentje met vrienden en familie of bezoekt ze een festival.

Marscha studeerde in Utrecht waar ze de master Gezondheidspsychologie afrondde. Daarna werkte ze vanuit IQ Healthcare aan haar promotieonderzoek naar zelfmanagementondersteuning bij chronische aandoeningen, ze hoopt in 2022 te promoveren. Vanuit IQ Healthcare was ze de afgelopen jaren als procesbegeleider ook nauw betrokken bij de Richtlijn Decubitus (V&VN, 2021).

Marscha: “Ik kijk er naar uit om bij de gezellige groep van SKILZ aan de slag te gaan. Voorlopig ga ik me samen met Alisa Dutmer focussen op de kwaliteitsinstrumenten voor slaapproblemen en slikproblemen. Het mooie aan het ontwikkelen van kwaliteitsinstrumenten vind ik, is dat je, met een goed en duidelijk instrument, echt iets kan betekenen voor de zorgverlener en cliënt. SKILZ schrijft multidisciplinaire richtlijnen, daar ligt een mooie uitdaging om alle standpunten samen te brengen. Het spreekt me aan om me telkens in een nieuw onderwerp te verdiepen. Daarnaast vind ik het leuk om overzichten te maken en orde te scheppen in ‘chaos’ en dat past mooi bij de functie van procesbegeleider.”

Gerelateerde berichten

Alle berichten