SKILZ verwelkomt twee nieuwe collega’s

Infectiepreventie / Proactieve zorgplanning

De procesbegeleiders van SKILZ houden zich bezig met de ontwikkeling van diverse kwaliteitsinstrumenten. Begin september werd het team uitgebreid met twee nieuwe procesbegeleiders: Patricia Jepma die zich als procesbegeleider onder andere gaat bezig houden met (anticiperende) medische besluitvorming rondom het levenseinde en Femke Aanhane die SKILZ komt versterken als programmamanager en senior procesbegeleider voor infectiepreventie. Tijd om kennis te maken.

Patricia Jepma

Patricia is 31 jaar en woont in Haarlem. Na de opleiding HBO-Verpleegkunde deed ze een master Health Sciences. De afgelopen jaren was ze actief als docent Verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en deed ze promotieonderzoek naar het integreren van de cardiologische en geriatrische zorg voor kwetsbare ouderen in de cardiologie. Naast medische besluitvorming rondom het levenseinde werkt Patricia bij SKILZ samen met Bernadette Schutijser aan de ontwikkeling van een kwaliteitsinstrument voor het thema mondzorg en met collega Francine van den Driessen Mareeuw aan het kwaliteitsinstrument voor wilsbekwaamheid. Buiten het werk zwemt ze graag twee à drie keer per week en is ze veel te vinden bij het strand, de duinen en het bos.

Femke Aanhane

Femke is 42 jaar en woont in Sassenheim. Opgeleid als voedingsdeskundige, ontwikkelde ze zich al vroeg in haar carrière tot adviseur infectiepreventie voor publieke voorzieningen, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. Femke stond mede aan de wieg van het LCHV (Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid- nu onderdeel van het RIVM).

Daar stelde ze hygiëne-richtlijnen voor publieke voorzieningen op, uiteraard samen met een werkgroep. Haar ervaring als richtlijnontwikkelaar komt nu goed van pas in haar werk als programmamanager en senior procesbegeleider voor infectiepreventie bij SKILZ, in het kader van de SRI (Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie). In de rol van programmamanager gaat Femke zorgdragen voor de coördinatie, ontwikkeling en verbinding tussen de verschillende kwaliteitsinstrumenten die SKILZ ontwikkelt voor de langdurige zorg.

Femke is moeder van twee jongens (tweeling) en gaat graag samen met haar gezin op pad om leuke dingen te doen. Ze sport ook graag: hardlopen en fietsen. De afgelopen jaren probeerde ze elk jaar een marathon te lopen op een mooie plek.

Samenwerking met het werkveld

Directeur Marieke van der Waal is blij met de komst van de nieuwe collega’s: “Met Patricia en Femke zijn we nu op volle sterkte, fijn om met hen en de partners van SKILZ te werken aan mooie kwaliteitsinstrumenten.” Patricia vult aan: “Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met mijn collega’s en de samenwerking met het werkveld. Zij zijn de experts op de verschillende thema’s en ik vind het heel mooi om samen met hen te mogen optrekken.”

Bijdrage aan de langdurige zorg 

Beide dames leveren graag hun bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de langdurige zorg. Patricia: “In mijn werk vind ik het een uitdaging om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg en leven voor cliënten en hun omgeving. Interdisciplinair samenwerken is daarbij ontzettend belangrijk in de zorg voor kwetsbare groepen. Door interdisciplinaire kwaliteitsinstrumenten te ontwikkelen voor de langdurige zorg heb ik echt het gevoel maatschappelijk relevant bezig te zijn.” Dat geldt ook voor Femke: “Ik vind het fijn om iets te kunnen doen voor de mensen in de langdurige zorg. Er ligt een hele mooie opgave voor SKILZ waardoor we echt iets kunnen betekenen voor hen en ik hoop mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.”