SRI-symposium Duurzaamheid in de toekomst op 28 september 2023 

Infectiepreventie

Op 28 september vindt het derde SRI-symposium “Duurzaamheid in de toekomst” plaats in Utrecht. Het programma duurt van 9:30 tot 14:30 uur. U kunt zich nog aanmelden tot 20 september via deze link
Deelname is 50 euro.  

Tijdens het symposium nemen we u mee in de ontwikkelingen en stand van zaken van de huidige SRI-richtlijntrajecten. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij het thema duurzaamheid, zowel binnen als buiten de zorg en hoe duurzaamheid te positioneren is in infectiepreventierichtlijnen. Zo zal Pim Martens, hoogleraar Planetary Health en Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Maastricht, ingaan op de gezondheid van onze planeet en het besef dat de menselijke gezondheid uiteindelijk afhangt van de gezondheid van de planeet. Daarnaast komen onderwerpen aan bod zoals de nationale milieuvoetafdruk binnen de zorg en afvalpaden. Vanuit het Radboudumc zal intensivist Hugo Touw toelichten hoe aan verduurzamen van de zorg gewerkt wordt en wat het belang is van investeren in preventie en duurzaamheid. 

Meer informatie en het programma vindt u hier.