SKILZ op GIN-conferentie in Glasgow 

Van 19 tot 22 september werd de internationale conferentie gehouden van het Guidelines International Network (GIN) in Glasgow. Vanuit SKILZ was Bernadette van Glansbeek – Schutijser aanwezig. Zij presenteerde het online platform Richtlijnen Langdurige Zorg (www.richtlijnenlangdurigezorg.nl) met een werkomgeving voor werkgroepleden voor het ontwikkelen van richtlijnen. Hierdoor wordt efficiëntie in het werkproces behaald.  

Daarnaast presenteerde Bernadette een poster tijdens een postersessie. Hierbij is zij ingegaan op het creëren van kruisbestuiving door multidisciplinaire richtlijnen. De SKILZ-poster werd uitgeroepen tot beste poster van het congres. SKILZ is trots op dit resultaat. De poster kunt u hier bekijken.  

Bernadette over haar deelname: ‘Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan over het betrekken van cliënten en cliëntvertegenwoordigers bij richtlijnontwikkeling. Niet alleen in de werkgroep, maar juist ook op vele andere momenten tijdens het ontwikkelen van een richtlijn. Ik hoop dat deze ideeën kunnen helpen hier nog meer de nadruk op te leggen bij het ontwikkelen van de SKILZ-richtlijnen. Daarnaast waren er veel lezingen over AI (Artificiële Intelligentie). Een robot zal niet een richtlijn kunnen schrijven, maar AI kan op den duur zeker helpen bij het ontwikkelen, waardoor richtlijnen nog efficiënter gemaakt kunnen worden.’ 

Gerelateerde berichten

Alle berichten